Smart Summer Header

Smart Summer — tabără estivală de aventură şi engleza

În timpul vacanţei de vară Centrul de Dezvoltare pentru Copii "Smart Start" organizează tabăra urbană de aventură şi engleza "Smart Summer" pentru copii de la 6 la 12 ani.
 • Perioada: 2 săptămîni, de luni pînă vineri de la 9:00 pînă la 17:00.
 • Masa: de trei ori pe zi.
Smart Summer – reprezintă tabăra unde zilnic se învață limba engleză, predomină distracția și aventura, cu ateliere de creație, traininguri de formare cu psihologii, privind dezvoltarea aptitudinilor de lider, eliminarea agresivității și dezvoltarea abilităților  de comunicare, empatie, onestitate, prietenie, bunele maniere. Zilnic în program sunt excursii, jocuri în aer liber, experiențe noi și multe altele.

Şcoala de supravieţuire: de la junglă la megapolis — din 4 iunie pînă în 15 iunie 

Apartamentul dvs.adesea seamănă cu o junglă amazoniană sau cu o pădure din America de Nord? Reușiți cu greu să salvați covoarele de la incendii, iar  pisica în cele din urmă nu mai vrea să coboare de pe dulap? Copilul dumneavoastră preferă un cort cosntruit din perne și plapume în schimbul unui pat confortabil și visează la călătorii minunate prin pădurile sălbatice? Atunci grăbiți-vă!

Tabăra de vară "Școala de supraviețuire: de la junglă la megalopolis" a Academiei Copiilor Smart Start își deschide porțile pentru dumneavoastră! În cadrul "Școlii de supraviețuire", copilul dvs. va învăța: să se orienteze în oraș și prin pădure; să determine laturile lumii, și să găsească drumul corect si sigur. Cu noi, ei vor  învăța cum să distingă fructele și ciupercile comestibile de cele otrăvitoare, cât de repede și în siguranță să construiești un rug, cum să faci pinze sau lucruri de pescuit din materiale improvizate și multe altele. "Școala de supraviețuire: de la junglă până la megalopolis" - include activități utile și distracție la nesfârșit: bătălii sub formă de joc, sport și odihnă în sînul naturii.

Un program interesant, vizînd studierea regulilor de supravieţuire de bază, atît în condiții naturale, cît şi în ritmul dinamic al lumii moderne. Copiii vor afla o mulţime de elemente fundametale noi din domeniul turismului (orientare în spaţiu, reguli de comportament în natură, paşi simpli pentru supravieţuire şi viaţă în condiţiile "lumii sălbatice"), geografiei, biologiei, precum şi sfaturi utile şi abilităţi necesare pentru viaţă în perioada actuală.

În timpul acestei perioade copiii urmează:
 • să se familiarizeze cu conceptul de turism şi baza acestuia, cu cerinţele fundamentale faţă de un turist şi să dobîndească abilităţile necesare unui turist;
 • să audă istorioare captivante din viaţa călătorilor celebri;
 • să examineze şi să cunoască echipamentul necesar pentru diferite tipuri de turism, lucrurile utile şi cele nefolositoare într-o călătorie;
 • să obţină informaţii cu privire la plantele importante, la animalele şi insectele periculoase şi nu doar;
 • să dobîndească abilităţi de acordare a primului ajutor;
 • să participe la cursurile de orientare în spaţiu şi instalare a taberei;
 • să înveţe cum să se comporte adecvat şi corect în condiţiile unui cutremur sau incendiu;
 • să producă unele ustensile cu mîinile proprii;
 • să meargă într-o excursie de grup.

Agenția de detectivi Sherlock Holmes - din 18 iunie până pe 29 iunie

Începând din 18 iunie, în centrul de dezvoltare pentru copiii, Smart Start incepe următorul tur din cadrul tabărei de vară, numită "Detective Agency Sherlock Holmes"! Copiii se vor simți ca niște detectivi adevărați. Situații neobișnuite, o mulțime de povești și secrete complicate, care lipsesc undeva în castel vechi de bijuterii, puzzle-uri logice și competiția pentru putere, agilitate și curaj, scris de predare în cerneala invizibila - toate acestea vor face copilul să uite de plictiseală. Împreună cu tinerii noștri detectivi, învățăm elementele de bază ale psihologiei, învățăm multe despre marii detectivi din diferite vremuri, învățăm să ne concentrăm și să fim atenți. Ne așteaptă multe jocuri interesante, concursuri și sarcini pentru detectivi.

Robinzonada — din 2 pînă în 13 iulie

Robinsonada este o aventură de neuitat pentru orice copil. Scenariu de exceptie, aventuri periculoase pe insule îndepărtate, nelocuite, mesaje îmbuteliate și turnură neașteptată a evenimentelor - toate acestea vor înveseli rutina obișnuită. In cadrul turei, copiii iși vor imbogați orizonturile cu informatii despre viața lui Robinson, istoria marilor descoperiri geografice, își vor extinde cunoștințele în biologie, istorie, geografie. Doar cite sunt de studiat, pentru a găsi o modalitate de supraviețuire pe o insulă îndepărtată! Împreună vom învăța să identifice părți ale lumii, pentru a găsi o cale sigură, să distingă plante comestibile de cele necomestibile, să se orienteze pe teren, fără o busolă și să deseneze propria hartă, să caute apă, să aprindă un rug, să facă un nod marinăresc, să așeze un cort, să acorde primul ajutor , să lanseze un semnal de ajutor și multe altele.

Copiii Spionilor — din 16 iulie până în 27 iulie

Părinţii grijulii vor să-şi crească copilul independent, curios, cu multe succese. Cu toate acestea, lasînd copilul în mîinile cadrelor didactice din şcoală, aflăm că nu îi este deloc uşor să înveţe: el oboseşte, nu mai crede în propriile puteri şi deja nu mai merge la lecţii cu aceeaşi dispoziţie pe care a avut-o cînd a păşit pragul şcolii pentru prima dată.

În tabăra noastră, participînd la aventuri interesante de spionaj, copiii vor învăţa viteza citirii, percepţia unei cantităţi mari de informaţie, vor dezvolta atenţia şi-şi vor schimba atitudinea facă de sarcinile dificile, pentru că adevăraţii cercetaşi din această perioadă vor avea nevoie anume de aceste competenţe.

În timpul acestei perioade copiii urmează:

 • să asimileze tehnici simple şi eficiente de memorare a cuvintelor şi regulilor din orice limbă;
 • să asimileze tehnica rapida a citirii;
 • să înveţe tehnici de memorare a materialului necesar (poezii, formule, date, paragrafe etc.);
 • să dezvolte atenţia şi abilităţile de autocontrol;
 • să înveţe tehnici de relaxare şi atenuare a anxietăţii înainte de a răspunde la tablă, de a scrie o evaluare, de a susţine un examen;
 • să asimileze tehnici de evoluare în faţa publicului de orice vîrstă;
 • să dezvolte gîndirea imaginativă, fantezia şi creativitatea;
 • să asimileze tehnici de comunicare eficientă.

Copiii Șpionilor - este o oportunitate unică pentru copil să se simtă un agent special real, căruia i s-a oferit o misiune super secretă! Fiecare participant va primi o legitimație de Agent Special și un certificat de nivel Ide pregătire ca Special Agent. Și totuși, el va avea o mare oportunitate de a-și face noi prieteni, de a învăța cum să comunice și de a petrece timpul util, interesant și benefic.

Școala Tinerilor Fermieri din 30 iulie până în 10 august

Copiii vor afla cum se mulge o vacă sau o capră, vor coace pâinea în cuptor rustic adevărat, vor ajuta la strîngerea recoltei de sezon-fructe, legume, pomușoare , vor avea parte de plimbări cu un car tras de cai și pur și simplu vor fi  mai aproape de natura! Vor învăța să țese coșuri din viță de vie, si vor vedea cum erau țesute covoarele naționale de strămoșii noștri în sate, vor afla cum se face vesela din lut, și multe alte curiozități  interesante și neobișnuite pentru un orășean!

Tinerii fermieri vor afla mai multe despre domeniile - legumicultură, apicultură, producerea  brânzeturile și creșterea animalelor, vor învăța despre lacurile de acumulare si formarea lor, serele și caracteristicile irigării in sere, vor lua parte la ateliere practice cu privire la proiectarea serelor, vor lua parte la crearea de desene animate despre aventurile albinelor. În plus, grădinarul nostru va povesti despre legume rare și fructe de padure, și va arăta cum se îngrijește o grădină de legume. În procesul de instruire, tinerii agricultori își vor obține propria carte de cercetare (sketchbook) - în care își vor nota ideile și vor dezvolta proiecte finale. In măsura capacităților individuale, la sfîrșit copiii vor prezenta un proiect final sub formă de colaj foto, cercetări pe un anumit subiect, design arhitectural sau de peisaj, lucrări de artă sau grafică, sculpturi, reportaj, grădină acasă.

Școala tinerilor aristocrați din 13 pînă în 24 august

În cadrul programului , copiii vor fi capabili să se familiarizeze cu cultura și regulile de conduită adoptate într-o societate, să învețe regulile de eticheta socială și imaginea de sine, să exploreze secretele mai multor limbi, vor face cunoștință cu diverse tipuri de sport: golf, călărie, arte marțiale, și desigur, lucrul cu psihologul pentru a dezvolta încrederea de sine și pentru a studia tehnicile de aikido psihologic!

Vom fi bucuroşi să-l vedem pe copilul dvs. în mai multe perioade ale taberei noastre!


Preţul unei perioade:
 • 3 990 de lei la încheierea contractului pentru I tur;
 • 6 980 de lei la încheierea contractului pentru II tururi (economiseste 1 000 lei). 

La încheierea contractului până la 20 mai, obțineți cadou un tricou cu insigna taberei! Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la +373 79 200 280, +373 79 200 270